Kesä kuluu Apulannalta työn parissa

Kesä on täällä, mutta Apiksella työtahti vaan kiihtyy. Koko kesän kestävä kiertue on aluillaan ja videonkin tekoa tiedossa. Seuraavassa Tuukka ja Sipe kertovat kesän ohjelmasta ja omista fiiliksistään.

Juuri päättyneen kolmen viikon lomansa aikana Tuukka on ollut pitämässä kurssia Voionmaan opistolla. "Ei se nyt ole varsinaista opetusta, sellaista häsläystä." Kesän aikana Tuukka epäilee ehtivänsä pitää muutaman päivän loman. "Me tehdään kesän aikana ehkä kaksikin videota, joten kuvaukset sitovat aika paljon. Kaikenlaiseen tuotannon suunnitteluun menee niin paljon aikaa." Sipe puolestaan on viettänyt vapaa-aikaansa jalkapallon parissa. "Mä pelaan Elämän Pallo -nimisessä joukkueessa. Siinä on sellaista filosofista maailmanparannusta mukana. Me ollaan niin hyviä, ettei me treenata ollenkaan, meillä on vaan pelit 1-2 kertaa viikossa. Just voitettiin 5-0."

Futiksen lisäksi Sipe harrastaa toistakin miehisen tylyä lajia: kilpa-ajoa. Kuten viime vuonna, myös tänäkin kesänä Sipe aikoo päräytellä jokamiesluokassa. "Mä en halua olla paikallani, musta on niin nastaa tehdä kaikkea. Sitä vaan tylsistyy jos on liian kauan paikallaan.." Tosin Sipe myöntää myös pysähtyvänsä välillä. "Joka päivä pitää kuitenkin olla sellainen "ei mitään"-hetki, jolloin miettii ja pysähtyy kuuntelemaan itseään. Se on jokaiselle välttämätöntä."

Tulevasta kiertueesta sekä Tuukka että Sipe ovat hyvin innoissaan. Sipen mukaan luvassa on ennennäkemättömiä lavaratkaisuja, kun bändi tuo joka keikalle mukanaan omat lavasteensa, joiden suunnitellussa kiertuehenkilökunnan Timpalla on ollut suuri osa. "Tiedossa on todella upeita ratkaisuja, jotka ovat ainutlaatuisia suomalaisilla festareilla. Tällaista eivät muut tee. Ajateltiin, että kun tämä on vuosituhannen ensimmäinen kesä, niin pitää panostaa. Kyllä ne tosin maksaakin ihan sikana." Sipe suostuu paljastamaan myös lavastekokonaisuuden teeman, joka pyörii Antiikin Kreikan ympärillä! Tuukka on myös lavastuksesta innoissaan, mutta suhtautuu siihen hieman rauhallisemmin. "Mä vihaan hehkuttamista. Onhan sitä rekvisiittaa tulossa, näin on ollut ainakin puhetta. Toivottavasti toteutuu."

Kesän kiertueelle Apiksen remmiin kakkoskitaristiksi hyppää taas Iniksen Sami Yli-Pihlaja. Keväällä mukana ollut Marzi Nyman aikoo lomailla koko kesän eikä näin ollen soita missään kokoonpanossa. Tulevista keikoista Sipe odottaa erityisesti Kemirockia 1.7, jolloin lavalle nousevat Sipen molemmat suosikit, Kari Peitsamo ja Tik Tak. Tuukan odotukset puolestaan suuntautuvat juhannukseen. "Mä tykkään juhannuksesta. Meillä on silloin neljä keikkaa ja sen takia minuuttiaikataulu. Kiire tuo sellaista kihelmöintiä hommaan, kun saa matkustella paikasta toiseen. Lisäksi on isot keikat ja paljon yleisöä."

Tällä hetkellä Apiksen seuraavan videon valinta on kesken. Myös täällä kotisivuilla olevalla äänestyksellä on merkityksensä päätökseen. "Me ollaan pyydetty myös radion ihmisiltä mielipidettä ja yleensäkin kuunnellaan ihmisten palautetta. Mutta kyllä tuolla fanien mielipiteellä on varmaan enemmän painoa, kuin joidenkin kuivien käppänöiden. Eiköhän fanit kuitenkin ole enemmän oikeassa." Ja fanithan niitä levyjä ostavatkin. Videosta on jo suunnitelma valmiina ja näiltä näkymin se kuvataan juhannuksen aikoihin. "Siitä tulee sellainen live-video, mutta ei kuitenkaan ihan. Me kuvataan sitä keikoilla, mutta niin, ettei näy yleisöä tai lavarakennelmia. "Myös sinkku saattaa olla jossakin vaiheessa tulossa, mutta siitä ei voi vielä sanoa mitään varmaa.

Tuukka myöntää, ettei pidä Ei yhtään todistajaa -videosta. "Mä en ole saanut siitä paljon mitään palautetta, mutta itse en kyllä pidä. Se on aika huono. Video ei ole hallittu kokonaisuus ja siitä aistii, että se on vähän pakolla tehty. Kaverit hölmöilee kameran kanssa." Tuukan mielestä musiikkivideoissa on oltava selkeä ja harkittu käsikirjoitus. "Ei siitä muuten mitään tule."

Niille, jotka ovat huolissaan Apiksen elinvoimaisuudesta, Sipe lähettää seuraavanlaiset terveiset: "Siinä vaiheessa, kun Apulanta ei ole mun mielestä enää maailman paras bändi, mä lopetan." Sipen itsevarmasta äänestä päätellen sitä ei näy tapahtuvan vielä pitkään aikaan (saati koskaan). Apulanta toivottaa kaikki tervetulleeksi kesän keikoille pällistelemään entistä mahtavampia meininkejä.

- Johanna Jacobsson -