Toni ja Sipe: Mahtava meininki

Kesä 2000 on ainakin Apulannan osalta ohi ja bändi on vetäytynyt muutaman kuukauden lomalleen. Viimeinen keikka heitettiin onnistuneesti Ankkarockissa 6.8. ja seuraavaa keikkarupeamaa saadaankin odottaa melkoinen tovi, ainakin jos Toniin on uskomista. Seuraavassa kuulumisistaan kertovat Toni ja Sipe.

"Kesästä jäi tosi hyvä fiilis. Ylipäänsä meillä kaikilla oli mahtava meininki. Ei sitä näin vanhana enää jaksa kaikista pikku asioista stressaantua", Sipe kertoo. Myös Toni on kesän jälkeen positiivisella mielellä: "Oli hauskaa ja hyvä meininki. Ei kyllä voi valittaa." Sipen mielestä parhaat keikat koettiin Aitoon kirkastusjuhlilla sekä Ankkarockissa. Samoin tuumaa Toni: "Aitoon kirkastusjuhlan keikat ovat perinteisesti menneet tosi hyvin."

"Mä oon niin laiska jätkä, etten mä oikein ehtinyt tehdä kesän aikana mitään muuta keikkailun lisäksi", Toni kertoo. Sipe sen sijaan toteutti talvella virinneen unelmansa. "Talvella me vaan päätettiin Arskan kanssa, että kesällä ajetaan motskarikortit. Ja niin me sitten tehtiinkin. Mulla on nyt ihan uusi ja elämäni ensimmäinen pyörä. Tätä hommaa eivät ymmärrä ne, jotka eivät itse aja. Ei se ole mitään egoilua, vaan älyttömän hienoa." Lomansa aikana Sipe aikookin kiertää Suomea motskallaan makuupussi selässä. "Mä kun en osaa oikein olla paikallani, mutta pitkää kuitenkin yrittää rentoutua. Aion myös ehkä tuottaa joidenkin pienempien bändien levyjä."

Tällä hetkellä Apiksen loka-marraskuinen klubirundi on vielä hyvin epävarma. Sipe sanoo rundin olevan mahdollisesti tuloillaan, mutta Toni suhtautuu hieman pessimistisemmin. "Ei siinä mun mielestä ole oikein mitään järkeä. Nyt on kyllä hyvä fiilis, joten ei se sinänsä ole mahdotonta, mutta kun ollaan tämän levyn tiimoilta vedetty jo kaksi kiertuetta, niin ei sitä halua täysin jämähtää." Ei kuitenkaan hätää, vaikka kiertuetta ei Plastikin aikana enää tulisikaan, nimittäin Toni on taas hyvässä vauhdissa. "On jo pari biisiä plakkarissa. Ajattelin, että tekisin kevääksi uuden levyn."

Moni yllättyi Apiksen uuden videon biisivalinnasta. Hittimäisen Maanantain sijasta taustalle laitettiinkin soimaan rankka Amerika. "Maanantai ei olisi ollenkaan sopinut videon musiikiksi, joten päädyttiin sitten tuohon. Onhan se hienoa, että on niin paljon hyviä biisejä, että voi laittaa vaikka b-puolen videobiisiksi", Sipe sanoo. Tonin mielestä biisissä on hyvä meininki, mutta hän ei aio silti muuttaa Apiksen linjaa raskaammaksi: "En mä oikein diggaa sellaista linjaa. En mä kuuntele sellaista musaa, ei se kosketa mua."

"Amerika on hieno ja aika erilainen video, tosi nopeatempoinen", Sipe sanoo. Myös Toni tykkää: "Hyvä meininki ja hieno kokonaisuus. Livemeininki on jees, tarinalliset pätkät ei oikein lähde. Videoissa, jotka on tehty lyhytfilmeiksi, ei ole henkeä." Itse asiassa Tonia vituttaa koko musiikkivideokulttuuri. "Niitä vaan tehdään, kun on pakko tehdä. Musta on oikeastaan ihan sama, en mä edes ikinä katso niitä. Kyllä sellainen aika oli parempi, jolloin ei ollut mitään musavideoita."

Vähän aikaa sitten Sipe hätkäytti Suomen kansaa kosimalla Sanna Suutaria Yhden illan juttu keskusteluohjelmassa. Sipe myöntää, että ihmisiä oli kyllä varsin mukava huijata. "Monet ovat kehuneet sitä tosi cooliksi vedoksi. Jutun sanoma oli se, että ei kannata pitää telkkaria minään jumalana ja uskoa kaikki, mitä siellä sanotaan. Musta ja Sanna Suutarista on juoruiltu jo jonkin aikaa ja mä ajattelin, että tämä olisi cool lopetus juoruille. Normaali selittely on niin tyhmää." Vanhat lait pitävät siis edelleen paikkaansa: Apiksen jutut ovat haaste itse kunkin suhteellisuudentajulle.

- Johanna Jacobsson -