Sipen kuulumisia

Mitä kaikkea muuta on rumpali viimeaikoina puuhaillut kuin lymyillyt studion uumenissa uutta, kuudetta Apulanta-levyä kyhäillen?

Sipe: "Eipä tässä oikein AL-hommien lisäksi ole muuta tullut tehtyä, kun aika on niin kortilla...Kiertue alkoi justiinsa ja parhaillaan noita lavasteita hoidetaan. Tulee muuten hyvän näköistä meinikiä kesäksi, sano mun sanoneen!"

Kesällä teillä näyttää olevan paljon festivaaliesiintymisiä. Minkälaisia odotuksia sulla on tulevaa kiertuetta kohtaan, ja kesää muutenkin? Tehän soitatte samalla festivaalilla Weezerinkin kanssa..

Sipe: "Mitenköhän tän nyt sanoisi, ettei tulisi muovisen, perinteisen rocktähtitilityksen kuuloista... Kun fiilis on jotenkin vain oikeasti aika hyvä kesän ja keikkojen suhteen. Meidn tän hetkinen lisäkitaristikin on niin mahtava äijä. Partasami, se on soitinasentaja. Siltä taittuu kitsujen huolto ja soitto kun vettä vaan! Mutta kyllähän toi W:n näkeminen on kova juttu. En ole mitään keikkaa odottanut ikinä yhtä paljoa."

Teidän jokaiselle levyllehän on aina pyritty saamaan jotain uutta, ja kehittää musiikkia eteenpäin.Minklaista pläjäytystä uudella levyllä on kuultavissa?

Sipe: "Me ollaan Heinola 10-levyllämme uudistuttu entisellemme."

Joko uskaltaa vihjaista, mitä kesän jälkeen tapahtuu bändirintamalla? Onko luvassa luova tauko, vai kutsuuko kenties kaukomaat ja maailmanmarkkinat?

Sipe: "Me tehdään Apiksen 10-vuotisen uran kunniaksi pari aika hienoa juttua. Ei niistä viitsi vielä puhua, kun bändi on vasta 9,8-vuotias. Mutta suunnitelmat on kyllä valmiina. Ei jäädä laakereille lepäämään. Tai saa nähdä, kuinka väsynyt sitä on tappotahtisen kesän jälkeen, kuka tietää...Spontaanius on aina ollut meille ominaista."

Orkesterillahan kilahtaa pikapuolin 10 vuotta mittariin.Jos ajattelet koko teidän 10 vuotta kestänyttä uraa, ja vertaat sitten sitä tulevaisuuteen, niin miltä tässä vaiheessa tuntuu ajatella että vetäisitte toiset 10 vuotta lisää?

Sipe: "Jos noin käy, niin olisihan meillä aika runsaasti ikää jos punk-rockia vielä pitäisi räimiä...mikäli se noin pitkään jatkuu niin kai se musiikki tulee muuttumaan. Mutta toisaalta kyllä ideologia ja asenne tulevat varmaan aina pysymään samana, eihän ikä hyviä ihanteita tapa, päin vastoin. Kyllä ne Ramones-miehetkin olivat paljon tylympiä 45-vuotiaina kuin moni 'vihainen' teinibändi... Eikä toi periteinen aikuistuminen (ts.tylsistyminen) ole järkevää millään tavoin, ei elämästä tarvitse tehdä harmaata tieten tahtoen vain jonkun typerän & abstraktin arvokkuus-käsitteen takia. Vittu. Tehosekoittimen 'fiksu ja kypsä' on kyllä kovin ralli!!!"

Kysymykset: Antti Anatomia