Oulu 26.2.1998 valomiehen vinkkelistä.

Odotukset Oulun spektaakkelia kohtaan olivat jo matkalla keikka paikalle, hyvin eroottisesti latautuneet, koska kyseisellä orkesterilla ei limu-osaston keikkaa vielä oulussa ollut ollut.

Mutta kuinka ollakaan keikka paikalle tultaessa road-tekniikka ryhmän hulvaton meininki oli tiessään.Sillä bussi-ohjaaja "karhu Sepi" tuli toteamaan "steitsi on tokassa kerroksessa"aaaargh. Se siitä helposta roudauksesta, kaiken kruunasi ruhtinaallinen roudaus-apu, yksi(1) henkeä, joka saapui paikalle kantamaan kolme (3) viimeistä laatikkoa.

Tilanteen pelasti kuitenkin riittävän iso-stage, ruhtinaallisesti säyhköä sekä thai-tytöt hieromassa road-osaston kipeytyneitä "lihaksia".Mainittakoon myös järjestysmiesten esimerkillinen huolehtiminen siitä, että takahuoneessa oli riittävästi ylimääräistä ryhmää ja pienjulkaisujen toimittajia mm. elektroniikan maailma.

Vihdoin tasan kello 22.00 jyrähti jo kuuluisaksi tullut alku tunnari käyntiin ja suomen suurin Rock spektaakkeli käynnistyi.Keikka oli menoltaan häiriintynyt yleisö/esiintyjä, eikä tonilta irronneet silmä-munat sitä yhtään rauhoittaneet. Keikka arvosanaltaan 8+ yleisöä n.500 Terveisin : Timbiini

Kemi 27.2.1998 näkökulma metsämökin ikkunasta.

Lautasen kokoisten lumihiutaleiden paiskautuessa maahan, tottuneesti road-ruu avaa jälleen kerran takaloosterin oven ja aloittaa jälleen kerran erilaisten esiintymis tarvikkeiden loputtomalta tuntuvan purkamisen,kantamisen,pystyttämisen jne. Samalla kun turva-aidan ulkopuolelta erottuu hehkeiden Pamela baywatch tyyppisten makeiden blondien ihailevia ja kaihoisia katseita näitä urheita massiivisen lihaksiston omaavia tekniikan-ammattilaisia kohtaan.

Keikka paikalla toteamme yhteen ääneen "tääl on helvetin kylmä" joten sulloudumme kaikki pieneen hirsimajaan joka toimii samalla valo-taiteilijoiden kontrolli huoneena.Lämpö rupeaa vihdoin palautumaan ja tunnelma alkaa olla jo lähellä normaalia,tosin ihmetystä aiheuttaa omituisen nais-henkilön selvitys pyyntö sanasta "FUNKTIO".

Noh ,bändi siirtyy lopulta takahuoneen taivaalliseen ihanuuteen ja ääni/valomies aloittaa kiivaan valmistelun.Vaikka keikka paikka onkin ulkona väkeä näyttää valuvan näiden lumisten muurien väliin todella runsaasti,josta matemaattinen neromme äänimies JUHO jo nopeasti Toteaakin "noin 923 henkeä".

Keikan alkaessa lumisadekin katsoo parhaaksi väistyä tämän häikäisevän lava aktin tieltä.

Tunnelma nousee nopesti kattoon ? Tuo tuttu tunnari ja Sipen Tuukan ja Tonin taikurimainen musisointi lunastaa jälleen lupaukset, valtavan ääniaallon tunkeutuessa yleisön korviin ja massiivisen valo-shoun häikäistessä heidän silmänsä voi sielunsa silmin nähdä kuinka tuo tämän hetken kuumin live-akti sulattaa Kemin lumilinnan valtavat lumiset muurit Keikka arvosana 9.

28.2.1998 Pyhätunturi.todella erikoisesta vinkkelistä

Saavumme tuon ylvään tunturin juurelle noin 05.30 lauantai aamuna. Jaamme huoneet hieman poikkeavasti ja asetun tällä kertaa rumputaiteilijan kanssa samaan huoneeseen.

Päätämme nukkua pitkään koska meillä ei ole juurikaan kiire. Heräämmekin vasta päivällä ja asetumme hotellin aulaan odottelemaan tapahtuman tekniikan, paikalle saapumista.

Laulutaiteilijan lievällä painostuksella viätämme kyseisen ajan hotellin baarissa erittäin kalliita (yli 100 laaki) konjakki paukkuja maistellen.

Laitteiden vihdoin saapuessa tavallisuudesta poiketen emme syöksykään pää kolmantena jalkana roudaamaan vaan menemme saunaan. Päätämme saunonnan ohessa myös tutustua porealtaaseen ja nauttia laulutaiteilijan suurella painostuksella ja MTV:n suosiollisella avustuksella muutaman exoottisen drinkin.

Pirteinä ja puhtaina sitten siirrymme iloisesti arkeen ja aloitamme jälleen illan spektaakkelin valmistelun.

Illan toisena tai oikeastaan ensimmäisenä aktina esiintyy kansan suosikki Mouvtron livenä.

Vihdoin on Apulannan vuoro etuvarustukseltaan uhkean tunnarin käynnistyessä yleisö riehaantuu ja täysin suojaamaton valo-pyötäni suhtautuu töniviin ihmisiin todella nyreästi. Toni,hoitaa homman flunssa lääke annoksen suosiollisella avustuksella todella tyylikkäästi, ja Hytösen ja Kulmalan extraama "Piiskaa " yleisön näännyksiin.

Seuraava päivä onkin sitten vapaa ja vietämme sen inhottavan ja alastoman "SISI miehen" henkilöllisyyden selvittämisen ja todella vauhdikkaan moottorikelkka safarin merkeissä. Keikka 7+ yleisöä 1100.

Lopuksi saan lähettää teveisiä :

Kemiin Eevalle: FUNKTIO on : muutujaa y sanotaan toisen muuttujan x funktioksi jos jokaista tiettyyn alueeseen kuuluvaa x : n arvoa vastaa 1 tai useampi täysin määrättyjä y : n arvoja.

Sipe : Joka hotelliin Pay tv ja vesiosasto Toni : (vapisevalla ja epävarmalla äänellä) "Kerhonohjaaja, onko hotellihuoneissa aina näin helvetin kylmä" Tuukka : Hyvän olet löytänyt. Juho : Käsikirjasto palutukseen heti. Sepi : Ei ajeta kynnyksellä Hemi : Nii-i Nii-i sisi sisi , sisi sisi.