20.11.1998 Raahe

(Masa ) Päätimme kavereiden kanssa tulla oudolle paikkakunnalle hyppimaan täkylla, siellähan ei kukaan tuttu oo mulkoilemassa. Menimme kaverini porukoiden autolla raaheen 50 km paasta ja meilla oli kovat odotukset illan keikasta. Toivoimme kuulevamme parasta Apulantaa ja tiesimme ettei Tuukka, Sipe ja Toni meitä pettäisi. Olimme ensimmäisten joukossa ovella jonottamassa. Olin ostanut jo julkaisupäivänä uuden levyn ja osasimme sanat melkein jokaiseen Apulannan biisiin, vaikkemme niitä tarkoituksenmukaisesti olleetkaan harjoitelleet. Ne vain jäävät hyvin päähän, kun biisejä mielellään kuuntelee.

Ovella oli alkuillasta kauhea ryysis. Kaikki tönivät toisiaan ja pienimmät jäivät jalkoihin. Lopulta pääsimme pitkän jonotuksen jälkeen sisälle. Siellä oli ensin joku disko jonka jälkeen pari lämppäriä aloitti tykityksen. Lämppärityttöbändille kiitos upeasta suorituksesta, niista tulee viela jotain (?). No, sitten odotus palkittiin ja Apulannan upea Show alkoi. Meininki oli (ainakin meilla) katossa ja huuto korviahuumaava. Tunkeilimme lavan eteen ja hypimme koko keikan.

Noin tunnin mittainen satsi meni Apiksella vettä valaen ja kurkkuni on vieläkin kipeä, koska en kuullut itse huutavani lauluja niin lujaa. Hiki virtasi melko lailla pogoilun ansiosta ja tunnelma oli katossa. Paras biisi illassa oli ehkä Piiskaa, joka upposi koko jengiin tunnettavuudensa johdosta. Pojat soittivat sen keikkamuodossa feikkilopetuksella, joka tuli itsellenikin yllätyksenä, koska en ollut ennen ollut Apiksen keikoilla. Olisin voinut kuunnella poikia huomattavasti kauemminkin, mutta kyllä he tauon ansaitsivat.

Kyllä kannatti lähteä, oli kaikkien meidän kommentti keikasta korvat vinkuen ja kurkku käheänä. Musiikkinautinto on taattu, kun Apulanta pääsee asialle. Harmi vain, etteivät he tänä keväänä Oulun lähelle enää tule. Olisin varmasti paikalla.