11.12.1998 Lahti

(Hakki ) Elokuisesta Lahden urheilutalon keikasta tavattoman pettyneenä en uskaltanut odottaa Apiksen tästä keikasta yhtään mitään. 8-salille kuitenkin lähdin, sillä Aivan kuin kaikki muutkin-platan biisit olivat totaalisesti kolahtaneet. Lisäksi Apiksen uusi kakkoskitaristi Sami piti myös tsekata.

Lämppäreinä paikalla oli Rytke ja Clamour, joita sivusilmällä katselin. Täytyy sanoa että 8-salilla ei ollut ahdistavasta teinimeiningistä tietoakaan. Paikalla oli täysikäisiä yllättävän paljon, joten sulauduin joukkoon huomattavasti paremmin kuin elokuisella keikalla.

Piinaavan odottelun jälkeen Apulanta saapui lavalle, ja aloitti tykittämisen täysillä. Uudet biisit todella lähti livenä, ja Sami heilui mukana jo rutinoituneesti. Kaikesta huomasi, että keikkatauko oli tehnyt hyvää. Bändin sisäinen jännite oli poissa, ja lavaesiintyminen rentoa. Toni oli lavalla ilman "suojusta", ja Tuukka flirttaili eturivin innokkaimpien fanien kanssa.

Tämä keikka oli ehdottomasti paras tähän asti näkemistäni. Meininki oli aivan mieletön niin yleisön puolella kuin lavallakin. Oli myös hienoa huomata fanien välillä vallitseva sanaton sopimus "kaveria ei jätetä." Vellovan ihmismassan kaatuillessa sinne tänne ketään ei jätetty tallautumaan, vaan aina paikalla oli monta ihmistä nostamassa kaatuneita ylös.

Jään innolla odottamaan tulevia keikkoja. Ne tuskin voi tästä enää paljoakaan parantua, sillä superlatiivit saavutettiin nyt hyvin pitkälti. Apis oli vaarallisen kovassa vedossa, ja sellaista mättöä on aina ilo seurata.