29.10.1999 Helsinki

(se sama vanha kusipää) Don Huonot&Apulanta,this is goddamn too good to be true!!!! Ku Hendrix&Lenon yhdes,tai jotain...ei...tätä ei voi niinku verrata mihinkään.Ja MIX PITÄIS?

Ei ole oikein lähteä,mut on seurattava Tähteä. Saavun paikalle vasta 19.30,sattuneesta,näkyvästä syystä (ei junien pitäis normaalisti muuten tulla ajoissa saakeli...=0) .Enivei,pääsen ihan kohtalaisen hyvään paikkaan ja jutskaan siinä vähän odotellessa.Vilkaisen tylyn näköstä tikettiä; Mmm mmm mmm mmm,yllätysvieraat?Sitten Sub-Urban Triben laulaja kiitä siitä ohi.Joo,tosi yllätys.Ehkä nyt kuulisi sen Sirkuksessa mitä ei 10v.-gegelkään kuultu,ajattelin enemmän ja vähemmän ääneen.

Porukkaa on niin maan perkeleesti=o(ihan kiitettävästi jonos tosin=0).Joku järkkäri puhui 1400:sta,mut empä mene mä mitään tuohon sanomaan.Ovi avautuu...astelen sisälle,aah sormiini palaa jälleen tunto.Makuupussin kanssa narikal kuluu huikeat 14 mk.Mikäs siinä...huomaan "tuttuja" keskiviikolta ja runsaanpuoleisen myyntikojun&sitä hoitmassa tuon vanhan tutun turvallisen rastapään. (Juu,roudareil&grouppielle oma faniclubi!!!=0) Odottelen rauhassa näiden toisten ovien avaamista ja nautin silmilläni seinillä loistavia vanhoja keikkajulisteita:SIG, Nirvana,Pelle,Hearthill jne. No kyllähän ne ovetkin viitsitään avata joskus ja jengi ryntää sisälle kun vauhko eläinlauma. Että tunnen oloni ulkopuoliseksi,mutta ei väliä. (Run ,Forrest,run!!!) Pääsimpäs tokaan riviin.(että häh,vaan vittu itelles?!) Siinä seisoskelin tunnin tai kax.Kuulemma pienes salis olis ollu Ruusut.Ois ollu vaikka JEEsus ja opetuslapset(oikeestaan ois musta hyvä nimi bändil) saakeli mä tästä minnekään liiku.Sit pääsin istumaan alas,hilppailin välil ylös&alas...siinäkin joku tunti,kax jne. meni. Huhu kiersi että jäbät on kattomas RHCP:tä. No ompahan jollaki hauskaa. (kuitenki menneet sinne Rasmuksen takia...=0)Sitten kuultiin jo lupailuja että ne olis ollu ne yllätysvieraat.Siinä vaihees alko jo naurattaa.

Launtainahan jotain sen suuntaista tapahtui,but that's a different story all together...(Pelle&RHCP=0(no ei Anthony.. )soittamas No Woman,No Cry!!!) Moving on, seisomaan sitten taas ja sardiinipurkkiin.(Ei sillä että valittaisin.)Jännitys tiivistyy,kumpi ekana lavalle?Kauhiasti on hongankolistajia tunkenu yhtäkkiä eteen.Epäonnistuitte,näin silti.*jee jee* Jotkut siel ilmotteli toisilleen et Donkut on ekana ja aloitetaan Suojelusenkelillä.Mä mietin et ens kerral otetaan puujalat makuupussin lisäx messiin. Järkkäri siinä selitti ainakin likasen tusinan verran et;Nyt ihmiset taakse!Liikkukaa metri taaksepäin!Askel taaksepäin! Ja jos/kun eteen sitä tilaa hiemankaan saatiin niin joku siihen tunki ja vanhat saivat väistää.Kun joku eturivistä ilmaisi tuskansa,kuului takaa kovin osaanottavan herkästi:"Tuu pois sit saatana jos et kestä!"

Mä heiluin jossain 2-4 rivin välillä,kiitos korokkeen. Jumalaisen mystinen,tuttu,suloisen kylmä ääni vyöryi Kien käppäilessä lavalla.Suojelusenkeli. Ihanata jatkui vielä ainakin nämä(mut ei varmaankaan täs järjestyksessä):Tuulee,...Silti Onnellinen,Paha,paha asia(hassua kuulla tutulla Kallen tyylill' "Toni"-biisejä),voimakas Ruoski minua (!). Kie on niin vittu Flea-mäinen kun olla ja voi (no ei se ollu nakuna,eikä sillä ollu hametta,mut silti.) Illan myötä ilmestyi myös Kielle päähän kiintoisa muumio-maski...=0).Apulannan samat hyypät sielt edes ties aloittavan Poistuisitko mun elämästäni ja niin oli tulema. Olisko saakeli ollu roudareita tai peräti Levy-yhtiön porukkaa perkule.Varmaan Levy-Yhtiöst ku ei turpa pysy kiinni...(SIG,kai huomaat etten minä pahalla.Mutten hyvälläkään.) Dii,Kallel oli kunnon kilttihame (kai seki oli joku RHCP-jutska OLEVINAAN!).Hienohan siinä oli pomppia ja kaunista oli katsoa.Tais sillä kyl olla jotain kiltin allakin =0(.

Ennen Apiksen alotusta Toni tuli laulamaan Vapaata pudotusta.Pääkallokiitäjänki ne jossain vaiheessa lauloi.(Kääk!En mä enää näin viikko takaperin mitään muista!)Kuului myös Käännä se pois(tuttu kenties Puhdas "elin" lapselle-showsta),010,Apulannalta Hyvää yötä ja huomenta (joka oli mulle paljon järkympi ku Donkut laulamas Apista...ei se huono ollu...vaan erilainen...(No en mä oikein pitäny..mut mitä välii)).Tonil on mascarat ja se ihme teippi niskas.Kai sil on joku tarkotuski.Tuugel,turha mainita kuulokkeet.Tuuge otti aika iisisti...se ei riehunu tavalliseen malliin.Mitä ihmettä siel Sipen takana oike tapahtu muute jossain välis? (Taisin nähdä näkyjä.) Ja legendaarisesti Päivästä toiseen,jonka Toni paljasti olleen soitetun vain kerran aikaisemmin keikalla/livenä. Eipä käy Hedonin sanaa minun horjutella.Ne tietää jotka soittaa.Yhdessä Donkut&Apis olivat aivan mahtavia!!!! Piiskaa&Riidankylväjä eivät koskaan ole kuulostaneet yhtä hyvältä.(Ja minä voin yhä hyvin myöntää että minä en ole kyllästynyt Piiskaa-kipaleeseen,että se on lempparini ja minä RAKASTAN sitä.Tiedoksi sinulle, tiedät kyllä kuka.) Sami ilman paitaa,oli pullistunu just sopivasti.Sami katseli yleisöön aika paljon,ihan ku ois ettiny jotain.(Tai no kaikkihan me etitään jotain.) Lopettelivat sitten viimein ja minä en ollutkaan pyörtynyt. Koukin eteen rukoilemaan vettä jota olin nähnyt jaettavan. Se on loppu,ilmoitti järkkäri.Se on kuule sun loppu...huusin mielessäni mutta palasin oikeasti ilomielen pogoamaan. Palasivat ne kuitenkin vielä lähdön jälkeen lavalle,toisin kuin pelkäsin.OLIHAN TÄMÄ SENTÄÄN LEPAKON LOPPU.

Halloween tunnelmata oisin toivono,mut niillähän oli läpempänä Halloweeniä varmaanki joku gege. Enivei,BAILANDOS,STUPIDOS,VIVA TORREMONOLINOS.(Älä ota sitä vakavasti.) Lähin Halloween tunnelmaa oli Halloween pökät jotka Tonil oli ku ne tuli uudelleen laval.Niil oli vähän sellane Beach Boys-meno.. Laulut oli ihan toista luokkaa:Autiotalo (AUUU!)&Tahdon rakastella sinua (ja Kalle&Tonihan ovat vain kavereita). Kumma miten kehossa riitti kuitenki mullaki energiaa,vaikka pomppimaan en kyllä oikein enää pystyny. Yllätysvieraina ei kuitenkaa ollu Sub-Urban Tribe. Eihän niitä ees ollu---vaan joku Igor,aina yhtä kipee&se Sippin (pikku?)serkku tuli kaivamaan persettään.(Ei siis kuvainnollisesti.)