10.4.1999 Riihimäki

(Lenni) Syy lähteä katsomaan Apulantaa vähän kauemmaksikin oli tietysti Lavuaarista-livecd. Levy oli julkaistu päivää aikaisemmin ja olin aivan varma, että tältä keikalta saisin sellaisen ostettua. Toisin kuitenkin kävi. Ovet avattiin noin kello 19 ja olimme sisällä viisi minuuttia sen jälkeen. Jonossa seistessämme katselimme kuinka porukkaa tulee ulos cd:t kädessä. Keikkajärkkärit mokasivat jutun todella pahasti, kun cd:itä pääsi ostamaan lunastamatta pääsylippua.

Apulanta aloitti soittamisen joskus kymmenen jälkeen ja kolme tuntia piti kuunnella tylsiä lämppäribändejä. Ainoastaan viimeisenä soittanut mikähän-sen-nimi-nyt- olikaan oli hyvä.

Keikan alussa olin aivan eturivissä ja sain otettua muutamia kivoja valokuviakin (katso: http://leena.cjb.net/). Mutta kun jostain heiveröisestä lankusta kyhätty aita alkoi uhkaavasti horjua (huomaa kyllä, ettei ko. Järkkärit ole ennen rockkonserttia järjestäneet) siirryin taaemmas. Siellä tulikin sitten hypittyä ja pokoiltua täysillä. Fiiliksen puolesta ehdottomasti paras keikka, jolla olen ollut! Näin ensimmäisen kerran Samin soittamassa. Ihan hyvältä tyypiltä vaikutti.