15.4.1999 Joensuu

(Juha ) Kuultuani Apulannan kiertueen pistäytyvän myös Joensuussa, niin olin tietysti aivan ou jea, ei muuta kun kaveri mukaan ja Karjalantaloa kohti.

Parin enemmän tai vähemmän puuduttavan lämppärin jälkeen seurasi Tonin ja Samin joutava räppiesitys. Senkin jälkeen kului vielä tovi ennenkuin varsinainen keikka alkoi biisillä 001. Biisikavalkadi sisälsi useimmat uuden albumin raidat, aikaisempien levyjen hitit ja uuden Mitään/Ketään - rallin.

Kun varsinaisen setin päättänyt Silmämuna oli soitettu, alkoi tietysti se iänikuinen viivantmoo-huuto, joka palkittiin parilla Ehjä-levyn biisillä.

Keikka oli varsin tavanomainen, Toni unohti sanoja ja Tuukka riehui kuin mielipuoli. Tuukalla oli muuten huomiotaherättävän cool olemus kuulosuojaimineen ja suojalaseineen.

Keikkapaikalla en huomannut myytävän muuta fanikrääsää kuin uuden lavuaarilevyn, joka toki tuli hankittua. Harmittamaan jäi kun en päässyt minkäänlaiseen puhekontaktiin S.S. Pukin kanssa, sellaista oli nimittäin tietyistä syistä suunnitelmissani. Ennen keikkaa ei miehestä näkyny kuin pari vilausta ja keikan jälkeen virkaintoiset securityäijät hätistivät väen ulos turhan vikkelästi. Ehkä ens kerralla tai sitten ei.

Hyvä keikka kumminkin, mutta jollakin tapaa pidin enemmän Lannan aikaisemmista Joensuun-keikoista, kun ne oli siellä Kerubissa. Karjalantalo on keikkapaikkana vähän syvältä.