14.4.2000 Mikkeli

(Lintu) Kun kukaan muu ei näytä saavan tänne aikaseksi juttua...niin minä. Tää keikkahan oli sellanen megatapahtumaksi mainostettu juttu, Selvä perjantai. Systeemi oli sellanen, ett torilla oli jono ja siitä vei bussit armeijan alueelle. Alukshan se paikka oli 'salainen', ett siks toi kuljetus oli järjestetty. Jono oli ihan pitkä ja sato vettä. Siin sitte kastu vaatteet. Bussin ovella puhallutettiin nolla promillee, muuten ei ois päässy mukaan joten samalla se oli 'pääsy maksu'. Ne katto onko laukuissa mitään, mutta taskussa ois voinu viiä monet tölkit kaljaa. Ja itsekullakinhan sitä kirkasta löytyi housuista...ei kuitenkaan mulle, kaverille.

Keikka paikka oli vähän outo. Ihan tavallinen sali ja silleen, mut vessat oli jo sitten Bajamaja-osastoo, ja ulkona sai liikuskella aika vapaasti. Sisällä oli valoisaa alkuillastasta ja tekno soi. Lavuaarista-liven olisin ostanut jos niitä ois ollut vielä jotenkin jäljellä. Eipä kuitenkaan näkyny, enkä kyllä ees kysynytkään. Sellasen Plastik-paidan sitten ostin juu, kun kerta ei saanu levyä ja rahaakin oli varattuna.

Sipe sanoi keikan alkavan kymmenen maissa. Yheksän jälkeen Kemopetrol lämppäs, en kuunnellu ku ei ollu mun makuun. Kuinka tuntuu, ett muilla keikoilla tais olla paljon paremmat lämppärit ja enemmän rockimmat. Vähän ennen kymmentä kavereitten kanssa tungettiin eteen. Odotellessa yritettiin kurkkii biisilistaa. Sitten varmaan ihan ajallaan alko keikka. Hyvinhän se kitara soi. Ihmettelin vaan kuinka Tuukka ei tehny linkkuveitsii ja muutenkin vaan aika paikoillaan soitteli. Boordilla tai jossain tais sit olla, että sillä oli kova kuume koko viikonlopun. Ihan ymmärrettävää. Se esiintyminen ei paljoon terveyteen katso. Pakko vetää jotenkin, vaikka suolet kurkussa. Toinen kumma-asia myös jota mietin, oli se kun Tonilta tuli useesti ja pitkää välispiikkiä. Se on nyt kai muuttumassa leveämpi puheisempaan suuntaan. En kyllä kuullut tai saanut selvää kaikesta, mut juttu oli kyllä ihan jees. Varsinkin se mitä kuulin viittaavan venäläisiin sopi ajankohtaan hyvin;) Biisei en muista, uusia ja vanhoja. Sitte tuli Silmämuna ja bändi huudettin encoreen ja yks tai kaks biisiä soi. Ei noidanmetsästäjää. Toiseen encoreen ei mitään jakoja. Jengi lähti pois ja heti alkoi tekno soida. Sitä hyvää ois voinu vielä kestää, mutta niin pian kaikki vaan kaikkosi pois ja siihen jäi itsekseen. Mutta takaisin todellisuuteen ja sitten ostaan limua:)) Keikka ei ollut mikään loistava. Olosuhteet kun olivat mitkä olivat. Läheskään kaikki sinne tulleista ei tullut bändien takia, vaan huvikseen, niillehän se oli vain kuin harvinainen disko, jonne mennään vaikka siellä soittaisi Tapani Kansa, koska muuten siellä kuitenkin soi hittimusa. Silti ihan tarpeeks hyvä, kun kerrankin ko. bändi täällä vieraili. Joita kiinnosti sai kuunnella... Itelle jäi ontto olo. Jäin kaipaamaan jotain. Oisin halunnu nähä ja keskustella bändin soittajien kanssa. Ees yhen. Mutta kiitos. Kesällä taas ulkoilmakonsertteja=). Hyvä.