12.7.2000 Tampere

(saippa ) Apulanta vain paranee vanhetessaan kuten viini. Tämä tuli taas todistettua Tammerfesteillä Tampereella. Lavasteet oli jotain ihan uutta. Mä vaan en keksinyt niille mitään yhteyttä bändiin. Paitsi vEriroiskeet joita tuukka kävi rätkimässä patsaisiin (?) juuri ennen sessiota, toivat jotain tuttua mieleen..

Tyrävyö lämppäsi yleisön ehkä liiankin kuumaksi. Hankkikaa pienempiä bändejä siihen hommaan. Tyrävyölle omat keikat ja lämppärit...snyf. Yleisö oli siis todella hot kun illan pää lössi lavalle astui. Tosin siinä eturivissä olleet "ah jimi on niiiin ihana" tytöt tarjosivat hyvät paikat siihen eteen ollessaan niin hurmiossa että eivät pientä mukilointia huomanneet.. Tosin sitten IHAN eteen ei ollut mahdollisuuksia jos ei ollut odottanut siinä sitten kahta tuntia ennen Apulantaa. Rautakaide tosin tarjosi eturiviläisille turhankin hyvän korokkeen jolle oli hassu käydä seisoskelemaan ja peittää samalla kolmenkymmenen takana olevan näkyvät.. Tästä johtuen Mex Tex Cowboyn aikana lavalla kirmanneet alastomat miehenpuolikkaat jäivät sinne jonnekkin selkien taakse.. Session aikana paikalle ilmaantui puolialastomia espanjalaisia poikia/miehiä jotka sitten saivat ihmiset kaikkoamaan ympäriltään tajuttomalla riehumisellaan.Vaikka mustelmia tuli ja silmäkulmakin aukesi en nähnyt minulla olevan tarpeeksi aikaa ruveta karjumaan suomea sitä ymmärtämättömille ulkomaalaisille vaan sissinä koitin pogota villin yleisön seassa ja nauttia kalleista sekunneista joita apulanta lavalla oli. Aikaisemmilla keikoilla on aina ollu liikaa uusia tai vanhoja kibaleita. Tällä kertaa biisilista oli oivasti valittu ja vanhojen ja uusien hedelmäsalaatti oli oikein maukas.

Jokin mikä auttoi kovasti oli vedenjakelu siellä edessä. Kiitos siitä oiville järjestäjille, bändille tai itsekullekkin joka siitä vastasi. Hienomman asiasta teki että ainakin 2/3 osaa nesteistä meni ruokatorveen eikä ulkoisen olemuksen kostuttamiseen tai "väärään kurkkuun" kuten on tapana sanoa. En tiedä satoiko kaikki paska juuri minun niskaan mutta olin ihan märkä keikan jälkeen ja hikeä oli tästä vuodatettu vain murto-osa..en osaa arvostaa niitä kuuntelijoita jotka tuopista hörpättyään heittivät kallisarvoiset virkistäjät olkansa yli toisten niskoihin.. Toni heitti läppää aika mukavasti vaikka puolet siitä menikin hivenen ohi kuunnellessani tahtomatta espanjalaispoikien ilonpitoa. Sipeä ei niinkään sieltä takaa näkynyt mutta luotan siihen että siellä se oli.. Tai sitten joku on oppinut paukuttamaan yhtä taidokkaasti. Tuukalla oli sama meno päällä kuin usein ennenkin. Basso ja itse mieskin sai kyytiä. ja tällä kertaa tuukan ei tarvinnut jakaa vettä nääntyvälle yleisölle joten pogoamis prosentti kipusi varmasti muutaman asteikon. (iso Kiitos muuten tuukalle niistä edellisen pakkahuoneen keikan aikana jaetuista vesistä.) Tampereella näkemät keikkani ovat olleet Apulannan keikoista parhampia. Pakkahuoneeseen voi kyllä luottaa. Tosin tämä voi johtua myös siitä että muut keikat eivät ole olleet niin nimekkäissä ja suuriyleisössissä pleiseissä. Kuitenkin. Mistäs minä tuon paremmin syitä tiedän. arvelen vain.

Tosin 7.4.2000 vertaistaan ollutta keikkaa samaisessa paikassa saan kai odottaa...??

Mieleen painui vielä Tuukan uskomattomat aurinkolasi rajat! Papu !!

Kiitos mielettömästä keikasta !! Apulanta hoiti hommansa kirkkaasti kotiin, kuinkas muutenkaan.