12.7.2000 Tampere

(se sama vanha kusipää) There's no love, there's no hate. I left them there for you to take. To know every word was a piece of my heart.

Siinä minäkin sitten seison, aikaa Eedenin porttien aukaisuun tuntia pari. Tyrijät harjoittelevat, ihme jo sinänsä. Minua myöhemmin tulleita löytyy edestäni, kuten myös tietysti minua aiemmin tulleita. Jono siintää kauas. Monia kasvoja, monia silmiä. En välitä paljoakaan siitä etten saamattomuuttani liikuttanut itseäni tarpeeksi ajoissa jonon eteen, vaikka onkin melko selvää etten enää pääse ensimmäiseen riviin. Suurin osa ihmisistä on omissa ryhmissään. Kuuntelen heidät puheitaan, toisaalta haluten avata suuni, toisaalta täysin tyytyväisenä yksinäisyydestä vajoten yhä syvemmälle maailmaani. Journey to the centre of the mind. Sitten taiteilijat kokoontuvat "terassille". Ihmiset kirmaavat hakemaan nimikirjoituksia ja monet ympärilläni hokeavat että ketäköhän siellä on. Tiedotan heille ketä siellä :Toni, Sami... Kuin minua ei olisi olemassakaan. Kukaan ei reagoi mitenkään vaan jatkaa pohdintaansa. Tiedotan vielä että menen kyllä mielelläni hakemaan heille nimikirjoituksia jos he niin haluavat. Ei vastausta, vain pari äkäistä katsetta. Oloni on kovin typerä ja tekisi mieli työntää pääni johonkin pusikkoon, mutta en oikeastaan enempi välitä mitä he minusta ajattelevat.

Eräät palaavat takaisin nimikirjoituksien ja kikatuksien kanssa:"Toni hyökkäs mun päälle!" Ilmeisesti kyse oli halauksesta. Tuukka kuulemma piirtelee gepardeille perseenreikiä ja Toni raapustelee että INIS ON HUMOR. Käyhän se niinkin. Toistan aiemman tarjoukseni, saaden vain osakseni ärtyneempiä katseita ja enemmän. I'd love to be the one to disappoint you when I don't fall down. Toisen repusta näkyy no smoking-sign ja toiset puhaltaa savua sen ihmisen kasvoille siinä vieressä. Miksi minä en tee mitään?

Bussissa eräs nainen puhalteli sellaisen juuri sairaalasta pääseen vauvan päälle savua (kuulin äidin puhuvan siitä tuttavalleen)ja silloin minä menin kyllä huomauttamaan. Nainen katsoi minua silmiin, puhalsi savupilven päälleni & tumppasi savukkeensa.Mikä oikeus minulla on mennä siihen sanomaan toiselle miten elää? Mikä oikeus toisella on puhallella myrkkyä vasten uuden elämän kasvoja? Tervetuloa maailmaa pikkuinen, kertoo savupilvi. Eihän asia minulle kuulu, mutta... Kaipa se on toisen asia itse kertoa jos se haittaa. Toiset yrittävät muistella mikä on lämppäribändin nimi. Huikkaan väliin että kyseessä on Janitor(')s Paincooler. Nämä kysyvät että onko se hyvä. "En ole koskaan siitä kuullut. Eli luultavasti ei." Ns. puheenjohtaja hymähtää ja he jatkavat taas keskusteluaan.