12.7.2000 Tampere

(se sama vanha kusipää (Osa 1.5)) On muuten kumma miten hämyisiä gegepaikat yleensä ovat...aina saa ihmetellä että mistä ovesta kuuluu mennä yleisön sisään,mistä kamojen, kumpi on vessa & kumpi backstage. Lisäksi monet paikat ovat pirun epäloogisia. Se pitää niinku ite tietää...mutta jos tulee hieman myöhemmin niin voi aina seurata johtajaa.

Siinä yläkerta sitten on. Anniskelualue & limupuoli ja jeesus...mitä silmäni näkevät Igor- Siperian Hurtta koju! Valitettavasti siinä näkyy olevan vaan typerimpiä rättejä tälle kertaa eikä minulla ole rahaa, eikä aikaakaan sellaisia tutkailla. Tokaan riviin vaan siihen "Toni-paikalle". Siellä oli vielä sellaisena outona meininkinä tällainen istumakatsomo hommelikin. Oli aika freakykinky...

Paikalliset oli varmaa odotellu tätä gegeä ku ei istumaan oikein voinu ruveta, sen verta populaa siinä muodostui heti riviin. Ulkona pari tuntii seisoskeluu jonossa, tässä taas sitten seisotaan.Aattelin että ehkä siin Tyrijöiden välis pääsis istumaan, mut ei... Päässä huuti koko ajan et ei helevetti mie kuolen tähän, nyt taakse, ei kestä, mutta eihän siitä voi lähteä. En koskaan antas itelleni sellasta anteeks.

Joskus sieltä sitten tuli tämä eka lämppäri: Janitor's Paincooler. Vokalisti oli sellane sekotelma Syrjää&Monroeta. Oli sellane äijämeno...en mie siinä kyllä paikallani vaa seisoskellu. Sellaset kuutisen piisiä vetivät ja poistuivat. Sitten tuli minun lippuni mukaan orkesteri Työvyö. Pasilla oli se perinteinen Ramo-paita & rummuissa luki Bruce. Siinä kaikki tarpeellinen siitä yhtyeestä ja sen esiintymisestä. Siinä jotkut kovasti tunkivat jalkaa minun väliin että olisivat siihen ängenneet ku ne halus kuvia ni minä sitten niille käännyin että voinhan minäkin niitä kuvia ottaa...Oisihan mie kyllä muutenki mielelläni niille kuvia ottanu.Toivottavasti onnistuipi kuva Kristian "se nyt on vaa joku tollane huora" Kuustiestä.

Ja sitten marssivat paikalle Lannoitteet. Toni aloittaa samalla palvontaliikkeellä millä minä häntä viimeksi tervehdin. Kyseessä on mitä todennäköisemmin puhdas sattuma, mutta ei sillä väliä. Ja Poistuisitko mun elämästäni, ihanaa ku tulee vähä vanhempaaki...muutaki ku Öga.

Olipa nuo torilta tutut lavasteetkin. Ennen gegeä Tuukka hieraisi siihen yhteen kädettömään neitoon tekoverta. Piste iin päälle. Sinänsä vähän että tarvitseeko bändi tosiaan jotkut lavasteet, onko ne vähä tiellä esiintyessä -- mutta mikäs siinä. Eihän nuo tuossa oikeastaan mitään tee olla jöllöttää..kaipa ne luo ilmapiiriä. Sopiihan se sinänsä Plastikin utuiseen filosofiseen tunnelmaan...Heerokset maan pelastaa.

Jatkui täsmälleen samoilla kipaleilla mitä ennenkin ja niillä samoilla: "joku teistä on joskus ehkä saattanut jossain kuulla tämän kappaleen" jne. Sami tilutteli siinä Sabbathin Pranoidia ja Comboy kimpaantu siitä kyllä heti. Se käveli pikasesti Samin luo & pysäytti sen ja et nyt on sitten sen läpän aika & "Tämä mies on luvannut ottaa tänään paitansa pois!"

Siinä Inis-mie kerto jonku aivan päättömän & typerän niittivyö-justkan & otti paitansa pois. Tosi jännää... Ja kipaletta tuli. Ihmiset oli tietty noussu kaidetta vasten nii ettei nähny mittää mut ei se mitää. Meno oli kova. Siinä ku aiemmat oli lopettanu & AL ei vielä alottanu yhet yritti tunkasta eturiviin ja jäi sitte lopuks roikkumaan siitä kaiteesta ku ne sai kädet siihen. Ne siinä ihmetteli et miksen mie tunkase eturiviin ku oisin ihan helposti päässy, minun piti itse asiassa työntää takasin etten lentäny ku siinä oli pieni rako. Ajattelin että on niillä eturiviläisillä muutenki tarpeeks' ahdasta, sanoinki sen & et pidin niille vähä siinä sitä paikkaa. Siinä sitten eturiviläinen, toinen niist kenel pidin paikkaa käänty & kiitti. Kamalan yllättyny olin et joku tuolleen kiittää oikeesti...hui, en mie siinä pystyny mitää sanomaan, mitä ny nyökkäsin.

Johonki väliin Toni sai viimein sitten Jouluyö, juhlayön kokonaa yhden säkeistön. "Minä en välitä vittujakaan osaako nuo soittaa tän vai ei.Minä soitan tämän nytten." Kauniistihan sen lauloikin ja ei ne osannu kyllä soittaa. Mutta soittivat kuitenki nii hiljaa ettei se haitannu.=0) Mainittakaan TexMexin aikana pomppineet alastomat miehet, joita en kyllä paljoa nähnyt, mutta tuskimpa oli paljoa näkemistäkään. Mikä on..? Eikä AL itse uskalla vetää ilkosilleen? Onhan niillä instrumenttilit turvana jos ei muuten...? Ja voihan ne vetää aina RHCP-tyyliin sukan...

Paljastipa Toni vielä että 0010 sisältää Knocking on Heaven's Doorin soinnut jonka hän aika karmahtavasti rääkyi.