8.7.2000 Aitoo

(HallaHanna) Tultiin Aitooseen joskus kuuden aikaan. Siinä vähän aikaa katseltiin ympärillemme, (minä omana epäluuloisena itsenäni) ja pystytettiin teltta. Siinä telttaa pystyttäessä tutustuttiin pariin ihmiseen jotka tulivat puheille nähtyään mun Nirvana-paitani. Toi mun paitavalintani sai yllättävän paljon huomioo niiden kahden päivän aikana, jotka me Aitoossa vietettiin. Teltta-alueelle kuului Apulannan soundchek ja ihmiset joivat ja juhlivat, kun taas minä tyydyin seuraamaan vierestä. Fiilistelin yksikseni. Tai olihan minulla tuo kaverini messissä mutta mä fiilistelin pääni sisällä. Kaivauduin omaan pieneen maailmaani sisään. Kahdeksalta vaihdettiin liput rannekkeisiin ja mentiin portista alueelle sisään. Siinä kaverini kanssa katseltiin aluetta ja jossain soi Jeesus-musiikki mikä sai niskakarvani nousemaan pystyyn. Ei minulla periaatteessa ole mitään vastaan kenenkään uskontoa mutta vit*ttaa kun sitä aletaan tyrkyttämään ja viimeaikoina sitä minulle on tyrkytetty liikaakin. :( Katseltiin siinä sitten rauhassa kojuja kun Sami astelee hymyillen luoksemme ja alkaa selittämään jotain grungen noususta ja tuhosta. Lupasimme miettiä jotain mielipiteitä aiheesta ja mennä myöhemmin keskustelemaan lisää. Näin me emme kuitenkaan tehneet vaan istuskelimme sellaisen puun alla sateen suojassa. Jossain vaiheessa iltaa alkoi Maija Vilkkumaa bändinsä kanssa soittamaan ja kuuntelimme sitä toisella korvalla. Pari biisiä kävin sisäpuolella pogoomassa, joskaan muuten en Vilkkumaata diggaile. Seuraava bändi oli Freud Marx Engels & Jung. Josta en pitänyt. Hyppelimme kaverini kanssa missä sattui kunnes Marx Engels & Jung lopetti ja menimme lavan eteen (about toiseen riviin) odottelemaan Apulantaa jonka takia olimme Aitooseen lauantaina tulleet ja maksaneet vähistä rahoistamme kalliin lipun. Tain no eihän lippu ollut kallis verrattuna suurempiin festareihin mutta kyllähän se 70 mk isolta tuntui. Roudarit roudas kamoja lavalle ja jotkut kusipäät huuteli niille jotain skeidaa. *Itseltäni kiitos ja kumarrus roudareille.* Lavalle tuotiin myös jotain "antiikin Kreikan"-lavasteita. Kaksi leijonapylvästä ja sitten yksi kädetön nainen ja toinen nainen jolla kädet vielä oli tallella. Leijonapylväistä diggailin erityisesti. Leijonista pidän muutenkin. Itsekin leijona olen horoskoopiltani, vaikken horoskooppeihin sen kummemmin usko, yleensä luen ne läpi ja unohdan saman tien. Turhaa. Tosin saattaahan se totuus ja kohtalo ja mikälie nyt onkaan piilläkin tuolla tähdissä ja niiden asennoissa, mutten jaksa uskoa noihin lehtien horoskooppeihin. Huah. Eksyin aiheesta... Keikka taisi alkaa vähän myöhässä? En minä muista enää, ei välttämättä. Siinä kävi joku juontaja huudattamassa yleisöä.
-Mitä te olette tulleet tänne kuuntelemaan?!
-APULANTAA!!!!
-Mitä? Ei kuulu!
-APULANTAAAARGH!!!!!
Ja sitten jo astuikin tutut miehet lavalle ja mikrofoonista kuului se legendaarinen "Hyvää iltaa,(tässätapauksessa Aitoo)!!" Biisilista oli seuraavanlainen:
Poistuisitko mun elämästäni
Käännä se pois
Teit meistä kauniin
---------------------------
Odotus
Silti onnellinen
Hallaa
---------------------------
Ei yhtään todistajaa
Tex Mex Cowboy
Mato
---------------------------
Terä
0010
Silmämuna
___________________________
ja encorena biisit:
Mitä vaan
Piiskaa

Toi oli tota hittibiisimeininkiä joka kieltämättä toimii hyvin ja itse pogosin sen minkä pystyin. Välispiikit oli sitä "Joku teistä on ehkä kuullut tämän aikaisemminkin"- osastoa. Heh. =) Itse henk.koht pidin setin aloittamisesta Poistuisitko mu elämästäni-biisillä. Se on jotenkin niin tylyä heti aloittaa tuollalailla että "painukaa vittuun". Luulot pois heti alussa ja kenelläkään ei ole enää hauskaa. *eh* Mä heitin heti keikan alussa Tonille tarkoittamani ruusun lavalle kiitoksena jostakin, en tiedä, jostakin määrittelemättömästä asiasta. Olishan se tietysti voinut olla kauniimpaa antaa se miehelle henk.koht. mutta en viitsinyt kuitenkaan häiritä kun siinä sen ympärillä sitä jengiä riitti ilman minuakin. Hymyilytti vaan kun Toni asetteli sen ruusun kitaran hihnaansa ja piti sitä siinä muutaman biisin ajan, jonka jälkeen heitti sen yleisön joukkoon. Tiedänpähän ainakin että se edes hetken miehellä itsellään oli. Se riittää minulle. Nyt tää alkaa jo varmaan kuulostaa fanifani-meinigiltä mutta EI VOI MITÄÄN!!!

Biisien välissä kuultiin pari Samin kertomaa vitsiä, tai no kuultiin ja kuultiin, minä en kuullut mitään kun ihmiset ympärillä jostain syystä aloitti kiljumisen juuri silloin kun olisi pitänyt olla hiljaa. Höh. Jonkun biisin Toni omisti rakkaalle yleisölle,jotkut vähemmän rakkaita kylläkin kuulemma, oliskohan biisi ollut Teit meistä kauniin?

Sitten tuli vielä Samin paidan pois otto jonka aikana tuli sellaista jännää säestystä. Mä olen aina ollut huono analysoimaan mitään mutta sellaista kuitenkin että jännitys tiivistyy. Jos ymmärrätte?! 0010:n jälkeen alkoi tuttu ti-ti-tididi-tididitittidi-ti-ti- tididi-tididitittidi-tahti ja mikrofoonista kuului "Apulantayhtye kiittää kaikkia paikalle saapuneita ja toivottaa kaikille erittäin hyvää illnjatkoa" jonka jälkeen soittivat vielä Silmämunan poistuen sen jälkeen verhon taakse. Alkoi mieletön We want more-huutosaraja ja hetken kuluttua Apulanta tulikin takaisin lavalle kahden biisin verran. Ensimmäisenä Mitä vaan ja sitten vielä Piiskaa jonka "Ei oven takana sinua odota iloinen ystävä kädessään kukkia, ei oven takana sinua odota lämmintä syliä ilman nauloja"-kohta hidastuu keikka keikalta enemmän. Mä olen aina pitänyt siitä kohdasta. Siitä mä saan joskus enemmän kicksejä kuin välillä kokonaisesta keikasta.

-Jos te tahdotte että AITOO on kesän paras festari ja tahdotte meidänkin olevan samaa mieltä niin näyttäkää se! PIISKAA, HEI BEIBI ANNA MULLE PIISKAA... Hienoa. Kaunista. On ehkä kauneinta mitä olen koskaan nähnyt. Musiikin tahdissa vellova ihmismeri, verta, hikeä ja kyyneleitä. Lopun ajan fiilistä.

Keikan loputtua astelen kauniisti hymyillen järjestysmiehen luo ja pyydän tätä antamaan minulle biisilistan ja antoihan se. En minä kyllä ymmärrä miksi minun VÄLTTÄMÄTTÄ se piti saada, mutta onpahan ainakin joku muisto siitäkin keikasta.

Olo oli väsynyt ja tunkkainen niinkuin aina keikan jälkeen ja kohta huomasin jonottavani myyntikojun luona juomista. Helvetin kallista sellaista. Pyöritään kaverin kanssa ympäriinsä ja kävin minä ostamassa jossain vaiheessa hienot tummansiniset Apulanta-stringit. *eh* Tosin en muista suoritinko ostokseni ennen vai jälkeen keikan mutta who care?! Apiksen jälkeen lavalle kiipesi vielä Nightwish jota katseltiin vähän aikaa. Aloitus oli hieno ja lopetuskin muistaakseni, keikan keskivaihetta ei oltu sitten katsomassakaan. Sitten raahauduttiin telttaan nukkumaan seuraavan päivän Tehosekoittimen keikkaa odotellen. *lentää*