16.11.2001 Vaasa

(Elina S.) Amarillossa! - Loistavaa tunnelmaa Pistän jäätynyttä jalkaa toisen eteen ja sihtaan Rewell Centeriin. Amarillossa on jo kiireisimmät ehtineet humaltua, kun kaarran epäilyksen häivä mielessäni yläkertaan. Kyllä, baari on täynnä porukkaa. Huomaan harmikseni, etteivät rahani riitä edes hikipantaan, damn! Saan tietää, että Apulanta aloittaa klo 1, Lehtikset kellon lyötyä kaksitoista.

Odotan. Ostan virvokkeita ja odotan lisää. Menen naisten huoneeseen, jossa tuntuu olevan paikan kuumin ja intiimein meininki. Minun on kuljettava discon ohi päästäkseni kuuntelemaan Lehtiksiä, ovela ansa.

Lehtivihreät aloittaa reippaasti, en kyllä muista biisiä. Pakko kai myöntää on yhtä huippu kuin ennenkin, Aurinko laskee ehkä vieläkin parempi. En kyllä saanut mitään kokonaiskuvaa keikasta, lentelin jossain muualla välillä.

Apulanta! Apulanta! En tiedä soittivatko Lehtivihreät encoren. Väkeä alkoi olla jo niin, että jonkin käsittämättömän pöydän vieminen juhlakansan läpi ei sujunut muitta mutkitta. Joku oli rikkonut lattialle huomattavan määrän kaljalaseja, kiitos hänelle siitä. Joku amerikkalainen koripallojoukkue tunki eturiviin ja peitti näkyvyyden. Savukoneet alkoivat suoltaa sisälmyksiään.

Yhtye purkautui lavalle ja toivotti meidät tervetulleeksi julistaen: "Veisitkö mennessä ruman naamasi?" Biisilistasta en tiedä, mutta aluksi kajahtivat mm. Mitä vaan (joka oli ihan paras) ja ...silti onnellinen. Parempaa biisiä en olisi voinut tilanteeseen kuvitella, muutama mustelma saattoi tulla. Hmm, saan syyttää itseäni. En tiedä oliko tunnelma hieno vai huono, ehkä molempia. Reunalla oli hieno ja samoin Amerika ja Piiskaa ja Silmämuna etenkin.

Onneksi olkoon, 10-vuotias!