28.6.2001 Suolahti

(Silja Niutanen) Alkuun voinen kiittää bändiä ja yleisöä, unohtamatta myöskään järjestysmiehiä Apulannan Provinssin keikasta, joka oli energistä katsottavaa. Myös Virtojen juhannuskeikka sai porukan liikkeelle, ja Tuukan etsinnät festarialueelta pikkutytöt pois pogoojien tieltä.

Mutta sitten Suolahteen. Valehtelisin jos väittäisin ettenkö olisi ollut hyvin huolestunut yleisön määrästä ja eritoten laadusta Apulantaa edeltävien bändejen aikana. Palmcut toki pisti jo porukkaa jonkun verran liikkeelle, niin että WeWantMore huudot saivat järkät sekaisin, jotta mitä tehdä, kun aikataulu nyt oli tiukka. Järjestysmiehien ja muun henkilökunnan, kuten miksaajan epäasiallista käytöstä voisin haukkua vaikka kuinka, mutta sepä ei kainet kuulu tänne. Tahdon kuitenkin vielä pyytää, että kaikki järjestysmiehiin kyllästyneet kävisivät laittamassa asiallista palautetta Suolahden sivuille.

Täytyy kuitenkin tuumata, että valehtelisin myös jos väittäisin, etteikö tuo keikka olisi loppujen lopuksi ollut mainio. Pitkästä aikaa Apulannan keikka todella säväytti, niin kuin silloin joskus ensimmäisillä kerroilla. Lavalla tuntui olevan hyvä pössis, ja niin oli myös yleisön joukossa. Uusiakin biisejä kuultiin, vaikkakin (tottakai ja luonnollisesti) ne samat jotka muutenkin ovat tämän kesän aikana soineet, eli Muistijäljet, Reunalla(t), Viivakoodit, ja livenä mitä mainioin Ruhtinaat. Toiveena heräsi ajatus kuulla joskus myös Tunnit livenä. Myös välispiikkejen aikana olisi piristävää jos ne joskus kuulisikin, edes siihen eturiviin...Kivahan se on katsella kun pojilla on lavalla hauskaa, kuten Samin kertoman tarinaisen jälkeen, josta ei kuulunut yleisöön kuin "Sunny-Mun ni"-loppu. Suuren kiitoksen ansaitsee paitamyyjä-Make(?) (nimimuistini on varsin huono...), joka toimenkuvaansa kuulumattomasti, mutta ah niin ystävällisesti tarjosi yleisölle keikan aikana tuopillisia, vaikkakin sitten vettä.

Summasummarum. Kannattaa käyttää housuissa vyötä, jotteivät ne tipu. Vesi on parempaa suussa kuin paidalla, vaikka paitalahjoitukset ovatkin aina tervetulleita. Jyväskylän morkkaaminen on kyseenalaista keikalla jossa suuri osa yleisöstä on tullut Jyväskylästä. Apulanta aiheuttaa unettomuutta. Kiitos hei ja nähdään viimeistään Lutakossa.