3.6.2001 Heinola

(Pieni Sekopää Varpunen) Oltiin kaverin kanssa suunniteltu että lähettäis kaverin kanssa kattomann Apulantaa Heinolaan, mutta ei oltu varmoja päästäiskö. Mä sain kuitenkin luvan ja soitin kaverille, että lähetään Heinolaan!! Se ilmottikin, ettei pääse, kun sillä on joku este..Yhyy. Vitutti ja harmitti ja kaikkee. En mä yksin halunnu lähtee, soitin toiselle kaverille joka ei ollu kovin kiinnostunu, sano et ei oo rahaa ja plaplaa. Mut kun se sai tietää että se on ilmanen konsertti ja bussilippu niin sairaan halpa, niin lähti se sittenki!! Ihanaa.

Kello 14.30 noustiin Helsingissä "hienoon" expressbussiin ja mentiin istumaan. Sähläiltiin verhojen kanssa ja juteltiin kaikkee. Mulla oli kauhee puheripuli kun olin niin innosisani ja palpatin koko ajan jotain..

Bussi lähti. Melkein vieressä istu kaks tyyppii, joista toinen oli jotenki tutun näkönen. Se oli ollu Kaisaniemessä kattomassa Apista, me myös.

Loppuvaiheessa matkaa, Lahdessa varmaan, alettiin laulamaan "63 varista istui aidalla silivati seilaa silivatiseilaa yyksi lensi pois, 62 varista istui aidalla..jne" Edessä istuva hieman kännissä oleva hemmo pyys meitä laulamaan Vesivehmaan jenkkaa, mutta vähän vaikeeta kun ei osaa biisistä yhtään mitään. Eli ei laulettu, vaan jatkettiin variksilla.

Kun ohitettiin legendaarinen Heinola-kyltti olin ihan innoissani. Oi,me ollaan Heinolassa!! Vau!! Siis Heinolassa oltiin ja jäätin pois jollain pysäkillä neljän (?) muun ihmisen kanssa. Ne oli myös menossa Apulantaa kuunteleen ja yhessä suunnistettiin kartan avulla paikalle. Otettiin kuvia - Heinolassa kun oltiin. Löydettiin katos ja paljon ihmisä sekä samuli Edelman. Hyi hemmetti... Oli kova vessahätä mutta bajamajassa ei ollut paperia. Tuli pieni ongelma. Netistä printattu heinolakartta sai hyödyllisen käyttötarkoituksen.

Käytiin ostamassa hienot punaset Apulanta-paidat kivalta rastapäältä ja mentiin katoksen alle, melkein eturiviin. taustalla soi jotain kivaa musaa, joka sai ajan kulumaan hitaasti. Hyvää kannattaa odottaa, sillä Apis tuli lavalle ja alotti Reunallatilla. Oli tiivis tunnelma. Räpsin kuvia. Tiivis tunnelma tiivisty entisestään ja oli erittäin lämmin olo. Jalat ja kädet väsy tosi nopeesti hurjan pogoilun johdosta. Alussa oli ollu kurkku vähän kipee ja kova jano, mut nyt ei tuntunnu mitään ikäviä asioita, mitä nyt ihmiset tallo varpaille ja oli hiki, mutta sehän kuuluu asiaan. Sekosin ja elin täysillä siinä hetkessä, en aatellu mitään muuta. Yleisön joukossa oli joku vieläkin seonneempi ja hhullumpi se riehu ja heilu ihan ku ois saanu kohtauksen. Ehkä sillä oli kivaa?

Huudettiin taas Japa japa jaata, kuten asiaan kuuluu, mutta ei ne soittanu. Tuukka oli jotenki masentuneen olonen ja se vähän latisti mun mielialaa. Mikähän oli? :( Mut kuitenkin olin tosi onnellinen kun olin Heinolassa, Apiksen keikalla. Silmämuna oli ihan huippu ja sen aikana alko oikeesti hengästyttää.

Joskus seittemän maissa Apis katos lavalta, Sipen eka heitettyä kapulat yleisöön. Ihmiset huusi tuttua viivantmoor-huutoa ja saatiin PIISKAA!! Sen kyllä arvas, mut ei siinä mitään... Uskomaton fiilis, enemmän porukkaa kun olin ikinä Apiksen keikalla nähny ja tosi tosi tiivis tunnelma.

Kaikki hauska loppuu aikanaan ja miehet poistu nyt kokonaan lavalta. Hain repun ja juoksin ootteleen Apista saapuvaksi jakelemaan nimmareita.

Sipe tuli eka ja ihasteli mun hienoa kultatussia ja kaverin matkalippua. Sain paitaan nimmarin ja oikein hienon kuvan. Pitkän ajan päästä Tuukka tuli ja halas mun kaveria mut unohti mut..Sain siltäkin nimmarin paitaan mustalla kynällä. Toivottavasti kestää vesipesua. Sain hienon kuvan. Lopuks tuli Toni joka otti oikein rennosti ja omistautui täysillä faneilleen. Sain siitäkin oikein hienon kuvan ja myös nimmarin paitaan. Vielä haluttiin halit ja Toni sano mua ahnaaksi (minäkö ahne?!? miitäh?!?) ja vetäs mun kaulakorua ja pamautti sen kaulaan. Sattu, aih. Tontsa halas kaveriakin ja taas sain hienoja kuvia.

Sitten lähettiin pois vaikka tuntu siltä että ois voinu jäädä sinne asumaan. Ajettiin Helsinkiin päin tällä kertaa autolla, ei bussilla, mut ennen sitä otettiin vielä kuvia, tai siis mä otin kuvia Heinolasta.

Ihana tunne. Ikimuistoinen keikka.

Kiitos Toni! Kiitos Sipe! Kiitos Tuukka! Kiitos Sami!

Rakkaudella: Pienisekopäävarpunen