Liquid Flit, 2003-06-01 Heinola, Heinolassa jyrää

Ikuisuudelta tuntuneen keikkatauon jälkeen odotukset palkittiin taas kullalla! Tuntien matkustamisen jälkeen olo oli kuin kuumalla juustolla ja suunnistus kesäteatterille tapahtui torin läpi. Mukava mesta tuo Heinola. Viikate veti jo rempseästi settiään kun saavuimme paikalle. Puska - perspektiivistä ensikertalaisen "Viikatetta -livenä" korviin Viikate kuullosti ihan oivalta rallitukselta. Viikatteen loputtua, yleisön lipuessa ulos istumapaikoilta säntäsimme salamana penkeille ja saimme kuin sammekin aivan loistavat paikat! Kerrankin. Aina on Heinolassa joutunut ihmisten keskelle ahtaaseen bongailutilaan, mutta tällä kertaa me saatiin katsella rauhassa tungoksessa ahdistuvia ihmis-parkoja. Ja kylläpä siellä olikin massaa!

Vajainen tunti joutui sukkelaan seuratessa roudaushäslinkiä ja kolmen korvilla yleisö alkoi jo hermostumaan sillä mitalla, että melkoinen huutomyrsky saatiin aikaseks. Oli aika aloittaa. Lavalle astelee hyvin tutun näköinen ja oloinen mies. Suunsa avattuun tajusin, että sehän on tosimiesten tosimies, itse Y-P! Sami tuli antamaan pienet avausrepliikit, jonka jälkeen huudon saattelemana orkesteri astelee voittajanoloisena kotiareenalleen. "Kyllä on hienoa olla kotona." Setti alkaa rymisten Saastalla ja läpi keikan tunnelma on ihan katossa. Keikka oli lähes täysi kymppi, lukuunottamatta Tonin epätoimivaista kitaraa, joka piti vaihtaa kesken kappaleen ja Parta-Samin "huumorin kukkasta". Täytyy kyllä myöntää, että olen kovasti aina arvostanut Partiksen humoristisia lahjoja, eli jos kauppaan ilmestyy "Parta-Samin Valitut Letkautukset" kiertäkää se kaukaa! Iloinen yllätys oli Tuukan lavatoiminta, joka oli hyvin normaalista käyttäytymisestä poikkeavaa. Oli Tuukka ilmeisesti muistanut ottaa aamulla oikean väriset pillerit, kun energiaa niin kovasti löytyi. Muutenkin koko poppoosta loisti taas tekemisen mielekäs maku ja hyvä fiilishän siitä tuli myös kuuntelijalle (ja katselijalle). Ennestään lähes täydellisen setin kruunasi mahtava Maanatai, joka pisti lähes herkistymään, koska se on biisi, jos mitä olen keikoilla odottanut. Helvetin suuret kiitokset! Encorea ennen yleisöä tuli taas hauskuuttamaan Y-P ja yllätyksen teki myös itse orkesteri, joka laski ilmoille Tsingis Khanin! Ennen niin ikävältä tuntunut biisi (Frederikin ansiosta), sai aivan uuden näkökulman. Toimi.

Keikan jälkeen, jo Niskalaukauksen soidessa, pojat olivat erittäin aktiivisesti tervehtimäsä ihalijoitaan (+liian suurta "Apulanta on paras, koska niiden joku kappale soi Pahoissa Pojissa ja siinähän on ihana Jarper Pääkkönen" - lapsukais joukkoa. Kuten kaverini sen fiksusti ilmaisi.) Ystäväiseni kanssa jouduttiin kyllä epätoivoisina myöntämään, että meissä ei ollut tarpeeksi teinilapsen kaltaista viehätysvoimaa, joka vetoaa jokaiseen maan päällä kulkevaan rokkariin. Mutta olihan Tuukka kuitenkin niin huomaavainen, että ilman suurempia kiljumisia ja hysteeriakohtauksia suostui poseeraamaan nätisti meidän kanssa. Kaunis kiitos.

Keikka oli mahtava. Yksi parhaimmista mitä olen läpi kolunnut.

Tässä vielä biisilista kronologisessa järjestyksessä:

Saasta Ei yhtään todistajaa Jumala Hiekka Hippo Odotus Teit meistä kauniin Maanantai Viivakoodit 0010 Reunallat **** Tsingis Khan Anna mulle piskaa Kiitos paljon. Ensi kertaan.

- Liquid Flit -