Hessu, 2003-11-07 Tampere, Pakkahuone

Tullikamarilla meno oli kova jo alkuillasta, kun paikallinen Negative villitsi pääasiassa n. 14-17 vuotiasta yleisöä. En ole koskaan elämäni aikana kokenut vastaavaa lämmittely-yhtyeen kohdalta, osa yleisöstä odotti esiintymispaikan ulkopuolella jo aamuvarhaisella! Oikein vesi kielellä odotti Apiksen vuoroa, kun yleisö oli jo erittäin äänekkäänä ja hikisenä.. ..juuri ennen setin alkua (jo klo. 22:45 vaikka oli pe-ilta) lavalle tallustelikin lisää löylyä ruusuvihdalla vihtonut mieshenkilö, joka pamautti Heinolan Kuningasten setin alkuun! (Tosin Toni totesi yhdessä vaiheessa settiä, että "mies ei tiedä mit tekee", joten oliko kyse sovitusta jutusta.. ;) ) Aavistelin että Apiksen setti koostuisi juuri lohkaistun kokoelman erinomaisista b-puolista, ja niitä tarjoiltiinkin sopivasti: jo ensimmäisen biisin (Teit meistä kauniin) jälkeen tuli huippu Paska meininki (ässä hihassa)!

Toni ei keskittynyt läpänheittoon tällä kertaa, vaan poikien valkea puvustus (Tuukalla huipputyylikäs puku ja siihen sopiva hattu) ja itse musiikki puhuivat puolestaan. Setin edetessä kuultiin legendaarinen "arvoisa juhlayleisö, ..ja nyt jotain aivan muuta" useasti, kuten myös ironiaa Heinolaa kohtaan "tällaista meillä oli joskus Heinolassa" mm. "Viivakoodeja" ja "Hallaa" ennen. Erinomainen setti koostui monesta viime aikoina liian harvaankin kuullusta biisistä, kuten "0010", "Maanantai" ja "Tulva." Uusinta varsinaista albumia säästeltiin osuvasti, soittaen vain "Hiekka", "Saasta" ja tietenkin upea "Jumala".

Wanhoja faneja oltiin kuitenkin toistaiseksi laiminlyöty, ja siksipä encoreita odottelin malttamattomana. Olen tullikamarilla nähnyt popedan, yön sekä monen muun juhlakeikkoja, mutta koskaan meteli ei ole ollut näin kova kun Apista haluttiin lisää!! Sitten piru pääsi irti: muistutuksena siitä, että Toni on kuunnellut WASP:ia joskus, tuli Apiksen paras kautta aikojen: "Pirun morsian". Hevibiisi, joka kelpaisi vaikka singleksi. Sitä paransivat vielä kahden kitaran soolot, joille ei meinannut tulla loppua. Loistava meno!!

Tykitystä jatkoi "Reunalla" jonka jälkeen kyynel tuli vanhalla fanilla silmäkulmaan -tai toisaalta virne huulille. Toni aloitti "Ilonan" alkutahdit, joka vaihtui kesken kappaletta "..Piiskaan" jonka aikana yleisö hyppi hulluna kuin Tavastialla 1998. Singlet 9803 ei jää kakkoseksi edelliselle Singlet- kiertueelle. Kiitos pojat!

- Hessu -