Kaanna_se_pois__a_
Kaanna_se_pois__b_

Tonin kommentit biiseistä

(Kirjoitettu vuonna 2003)
Käännä se pois
"Aivan kuin kaikki muutkin"-levyn jälkeen oli todella vaikea lähteä tekemään uutta materiaalia. Paine oli hirveä, ja jotenkin tuntui, että orkesterin nälkä oli hetkellisesti kadoksissa. Tuntui siltä, että edellisen levyn tunnelmiin emme halunneet palata, mutta toisaalta uutta suuntaakaan ei ollut löytynyt.
Tämäkin kappale äänitettiin kaksi kertaa ja miksattiin kolme, kun oikeaa soundia ei tuntunut millään löytyvän. Lopulta ei voinut enää sanoa, oltiinko suossa vai vuoren huipulla ja jätimme kappaleen tällaiseen muotoon. Tuskaisimmat sessiot ikinä!!!
Tällä levyllä käytimme ensimmäistä kertaa ulkopuolista tuottajaa, joksi valitsimme Nick Trianin. Täytyy kyllä näistä sessioista nostaa miehelle hattua, että sai luotsattua pahasti eksyneen bändin jonkinlaisille julkaisukelpoisille raiteille.
Teen Angel, Voimaa, Rantavahdit, Neliöjuuri
Nämä neljä "Käännä se pois"-sinkun b-puolta äänitettiin ja miksattiin yhdessä päivässä halpisstudiossa. "Plastik"-levyn äänityssessiot olivat hirveää hinkkaamista ja turailua, joten päätimme palata vahvasti juurillemme ja tehdä nämä biisit terapeuttisen spontaanissa hengessä. Oli kyllä mukava päivä! Kerrankin kunnon vapautunutta hauskanpitoa studiossa ilman liiallisia stressailuja. Lisäksi oli mahtavaa, kun biisit olivat kovasti erilaisia keskenään, joten ei todellakaan päässyt syntymään minkäänlaisia leipääntymisen elkeitä.