Apulannalle lomalta pontta keikkailulle

Turun sanomat 22.1.1998, Marko Säynekoski

Apulanta puursi pitkään, ennen kuin yhtyeen musiikki alkoi saavuttaa laajempaa suosota. Pitkä ja kova työ vaati veronsa, ja viime syksynä bändi jätti musiikin kokonaan neljäksi kuukaudeksi.

Toni ja Sipe käyttivät ajan matkailuun, kun Tuukka pyhitti lomansa muiden yhtyeiden kanssa työskentelyyn.

-Tauko tuli juuri oikeaan rakoon, sillä meidän asenne alkoi kärsiä. Otimme stressiä aivan turhista pikkuasioista, eikä suosiostakaan osannut enää nauttia, Lontoossa lomallaan majaillut Toni selvittää.

Lontoon tuulia haistelemassa

Toni asui Englannin pääkaupungissa Tehosekoittimen poikien kanssa pienessä yksiössä ja haisteli musiikkielämän mekan tuulahduksia. Mies ehti katsoa lähes kaikki Englannin listan kärjessä keikkuvat yhtyeet, ja osan kuulemma vielä kahteen kertaan.

-Tietysti sieltä sai mukaansa uusia vaikutteita. Nyt hyvät fiilikset lähtevät tummemmista melodioista. On aivan luonnollista, että musiikki muuttuu, kun kehittyy ja löytää uusia puolia itsestään.

Vanhoilla levyillä kova kysyntä

Yhtye on alkanut työstää uusia kappaleita kesäkuun 16. päivä julkaistavaa levyään varten. Viime perjantaina bändiltä tuli singlekokoelma, jolta löytyy aivan alkuaikojenkin musiikkia.

-Vanhojen EP-vinyylien painokset olivat neljästäsadasta tuhanteen kappaleeseen, ja nykyisin niiden hinnat ovat tosi korkealla. On okei, jos keräilijät maksavat niistä mansikoita, mutta osalle ihmisistä biisit ovat tärkein asia. Meistä Sipe on eniten keräilijätyyppi, vaikka tietysti minäkin pidän harvinaisuuksia arvossa.

Kaiken lisäksi yhtyeen fanit ovat jo pitkään suorastaan vaatineet singlekokoelmaa, sillä moisia harvinaisuuksia on enää nykyisin vaikea saada.

-Meidän levymme myyvät nykyisin 40000 kappaletta, joten ei neljänsadan painoksesta ole tyydyttämään kysyntää, Toni huokaa.

Apulanta on parhaillaan kiertueella Rasmuksen kanssa, ja yhtyeet piipahtavat tänään Kårenille. Apulannalla on kokemusta useamman yhtyeen keikoista viime syksyn Hell On Wheels -kiertueelta.

-Isommalla porukalla on mukavampi keikkailla. Sitä paitsi aina puhutaan, että bändit kilpailevat keskenään. Emme me kilpaile kenenkään kanssa tai vertaile, kuka on suosituin äänestyksissä. Lähdimme yhdessä tien päälle juuri tällaisten puheiden lopettamiseksi.

Apulanta ja Rasmus esiintyvät tänä iltana Kårenilla.