Apulanta pääsee kovien kansien väliin

(Hämeen Sanomat 21.10.1998, )

Kyseenalaista huomiota vähäpukeisella tv-esiintymisellään viikonloppuna kerännyt Apulanta-yhtye saa historiansa kirjoihin ja kansiin. Tämänkin hetken Suomen singlelistan ykkösbändin taival maineeseen kartoitetaan opuksessa nimeltä Apulanta -maalin alta.

Toimittaja Pasi Kostiaisen kirjoittama kirja julkaistaan 3. marraskuuta. Teoksen kustantaa WSOY. Huomionarvoista on, että rock -kirjojen julkaisu suurkustantajilla ei ole meillä kovin yleistä.

Apulanta -teos perustuu bändin kolmikon eli Tuukan, Tonin ja Sipen kertomaan, jonka Kostiainen on kirjoittanut

Apulanta -maalin alta kertoo yhtyeen tien Heinolan Lyseon kellarista aina San Franciscon luksushotelleihin. Kostiainen lupaa, että kirjassa mennään pintaa syvemmälle. Tekijän mukaan opus kertoo mm. yhtyeen eloonjäämistaistelusta ja ongelmista asioita parfymoimatta.

Kostiainen väittää, että Apulanta on joutunut harjoittelemaan kriisinhallintaa mm. loppuunpalamisen uhkan sekä taiteellisten ja jopa poliittisten näkemyserojen parissa. Apulanta julkaisee pian myös neljännen cd-levynsä. Aivan kuin kaikki muutkin -tittelin saanut albumi ilmestyy kauppoihin 30. lokakuuta.