KAIKKI KOLMESTA PAHASTA -albumi kaupoissa nyt!

Soittoajat

Johan on jurkele.
Viime aikoina olemme saaneet paljon äkäistä postia erityisesti baarikeikoilla käyneiltä ihmisiltä koskien soittoaikoja. Yleensä äkäilyn syy koskee mainoksissa ilmoitetun ja keikalla toteutuneen soittoajan välistä eroa. Tuoreena esimerkkinä viikonlopulta mainittakoon tilanne, jossa mainoksissa oli ilmoitettu soittoajaksi 23.30, mutta varsinainen veto olikin brutaalisti vasta 01.00.
Helposti jengille jää tuosta sellainen kuva, että nyt ne kusipäiset A-laudan pojat ovat odotuttaneet itseään puolitoista tuntia, vaikka tästä ei todellakaan ole kysymys. Nimittäin, me -niinkuin useimmat muutkin orkesterit- esiinnymme aina järjestäjän meille ilmoittamaan aikaan. Toki tuossa voi olla pikku viiveitä tyyliin 10-15 minuuttia, mutta missään nimessä tuollaisia yli tunnin viivyttelyitä emme harrasta. Ei siellä suomalaisella perus-bäkstagella nyt niin kivaa ole, että siellä jaksaisi huvikseen käkkiä...
Meillä lukee sopimuksessa aina jonkinlainen aloitusaika, mutta yleensä järjestäjä esittää keikkapäivänä vielä suullisesti toiveen siitä, mitenkä toimitaan ja mihin aikaan. Tuo on ihan perusteltua toimintaa, koska yleensä juuri paikalliset tyypit tietävät parhaiten, miten kunkin kaupungin meininki toimii, esim mihin aikaan jengi yleensä mestoille valuu yms. Joka tapauksessa, me kunnioitamme lähes poikkeuksetta järjestäjän toivetta keikan aloitusajasta. Eli rautalangasta vääntäen: ME SOITAMME SIIHEN AIKAAN, KUN KÄSKETÄÄN.
Hiukan luulen, että jotkut järjestäjät ovat alkaneet harrastaa sellaista, että he tilaavat jengin paikalle tietoisesti liian aikaisin. Tämä tietysti siksi, että vittuuntuneena odottavalle jengille voisi myydä viinaa. Kun jengi sitten äkäpäissään kyselee viivytyksen syytä, syyttää järjestäjä asiasta orkesteria. Tuommoinen on perseestä.
Me emme seuraa erilaisten keikkajärjestäjien omaa ilmoittelua esim paikallislehdissä tai heidän nettisivuillaan, emmekä voi tietää, mitä he siellä alkamisajankohdiksi mainostavat. Me toimimme aina sen mukaan, mitä järjestäjä meille ilmoittaa. Jos meille ilmoitetaan eri aika, kuin mitä järjestäjä lehdessä mainostaa, olemme me aika voimattomia asian kanssa.
Joka tapauksessa orkesteri pahoittelee mahdollista "turhautunutta odottelua" keikkapaikoilla. Emme ole olleet asiasta tietoisia. Jatkossa otamme tuollaiset asiat paremmin syyniin, ettei tule möksö kellekään.

Ei muuta kuin häntää pystyynpäin sielläpäin.

-Toni

*edit: kielioppivirhe (tosin, en tiedä, menikö nytkään oikein...)

09.03.2009 klo 17:38, Toni

« Artisti ilmoittaa -arkistoon

Jaa Facebookissa