KAIKKI KOLMESTA PAHASTA -albumi kaupoissa nyt!

13. luukku: Formula-asiaa

Kuten pari luukkua sitten esitelty "normipäivä", myös tämän päivän luukun sisältö pyrkii vastaamaan suoraan kysyntään. Minulta on nimittäin tiedusteltu niin paljon ja niin monta kertaa faktoja edesmenneestä autourheiluharrastuksestani että tahdon nyt kiteyttää sen muutamalla lauseella ettei asiasta kiinnostuneiden tarvitse jatkossa enää spekuloida arvuuttelujensa totuudenmukaisuutta.
13. päivän kunniaksi oheistan myös 13 kpl valokuvia kyseisen toiminnan tiimoilta.

Kilpailuluokkani oli Formula 3 ja kuten kuvista näkyy, autot ovat ikään kuin formula ykkösten pikkuveljiä. Teknisistä tiedoista oleellisimmat lienevät kiihtyvyys, joka on n. 3 sek 0-100km/h ja huippunopeus joka on n. 280 km/h. Suomessa ei tosin ole niin pitkiä ratoja että ehtisivät huippuja kelata.

Ajoin 2 kilpailukautta SM-sarjassa ja sijoitukseni niissä olivat:

2003: 5.
2004: 2.

Maalautin kummallekin kaudelle oman kustomoidun kypärän, kuten kilpa-ajajan kuuluukin. Oheistamassani sadekelikuvassa on nähtävissä keltainen, kauden 2003 kypärä, jonka kuviointi pohjautuu suoraan maalaukseeni "Tuhlattu nuoruus". Tuo kyseinen maalaus on 2. osa 5-osaisesta teoskokonaisuudesta nimeltä "Narrilaivan kapteeni", joka puolestaan on kuvallinen kertomus soololevyltäni löytyvästä samannimisestä kappaleesta. Alkuperäisiä maalauksia ollaan siirtämässä parhaillaan näytille Heinolan kaupungin kirjastoon.

Notta semmoista...nyt taisi tulla enemmän informaatiota formula-asiasta ja sen ympäriltä kuin laki sallii mutta toisaalta: mikäli joulukalenterin idea on avata asioita joita ei ole ennen jaettu niin ainakin se tarkoitus tuli täytettyä tämänkin luukun kohdalla.

Lämmöllä

Sipe

Apulannan Joulukalenteri, 13.12.2008

« Luukun valintaan

Jaa Facebookissa