KAIKKI KOLMESTA PAHASTA -albumi kaupoissa nyt!

15. luukku: Paluu viattomuuteen

Jos viimeksi esittelin joitain lyriikkalappusia, joiden hedelmistä on syntynyt jotain kestävää, niin nyt ajattelin väläyttää sitä toista puolta.
Ohessa Sinulle, arvoisa vierailija, kertakaikkisen ennenjulkaisemattomia ja viimeiset 15 vuotta laatikon hämärässä viettäneitä lyriikoita ajalta, jolloin maailman värit olivat kovasti voimakkaat ja monet asiat näyttivät erilaisilta kuin nyt. Tekstinpätkiä, joista ei koskaan tullut mitään. Ainakaan vielä...
Tuoreimmat noista sanoista ovat vuodelta -94, mutta loput ovat -93:n hedelmiä. Hienosti noissa kiteytyy kesän -93 fiilis. Aurinko paistoi kuumempana kuin koskaan, notkuttiin treenikämpällä ja käytiin soiton lomassa uimassa. Kavereita pöllöili tonteilla ja iltaisin rakenneltiin isoja kokkoja, joiden äärellä istuskeltiin myöhään yöhön ja soitettiin kitaraa.
Onhan tuossa hiukan naiivi meno paikoitellen, mutta ei paha ollenkaan.
Samalta ajalta on peräisin esim Aurinkoon-biisi ja Tuttu-TV:stä:n veisut. Hiukan myöhemmin, ikäänkuin seuraavana askeleena, syntyivät Attackin rallit.
Tämmöisiä pieniä biisinpätkiä ja aihioita aina joskus löytyy sieltä täältä. Sinänsä hienoa, että vaikka noidenkin lappusten kirjoittamisesta on todella kauan, silti niihin on säilynyt tunneside. Tunnistin heti nuo kaikki pätkät, kun näin ne kirjoitettuna. Ehkä siitä voisi ajatella, että ainakin tulee kirjoitettua tunteella. Tai sitten vaan tekstin ja kirjoittajan välillä on olemassa joku yhteys, jota aika ei katkaise. Tiedä häntä, mutta hyvä mieli noista tuli kumminkin.

Uskomatonta, miten hienoja muistoja tuosta yhdestä laatikosta löytyi! Tuli todella hyvät kicksit noista lappusista! Vissiin on lähdettävä retro-EP:n tekoon tästä.

Lämmöllä ja mahtavilla muistoilla,

-Toni

Apulannan Joulukalenteri, 15.12.2008

« Luukun valintaan

Jaa Facebookissa