KAIKKI KOLMESTA PAHASTA -albumi kaupoissa nyt!

16. luukku: Rumpalin kitarat

Rumpukalustoni on käsitelty jo monta kertaa monissa eri foorumeissa mutta tässä vastaus niille jotka ovat esittäneet kysymyksiä mahdollisesta kitara-arsenaalistani.

Kuvien akustisista kitaroista rähjäisimmässä kunnossa oleva on se, jonka sain Tonilta joskus vuoden 1993 lopussa. Sillä on sävelletty alkuaikojen Apisklassikot, kuten "Irroitetaan käsi", "Elli", "Miks`ei uni tuu" jne...sekä osa soololevyni kappaleista.

Matolla lepäävä aqoustinen on Tero Siromaan tekemä kitara. Tahdoin taannoin ostaa hyvän akustisen radio- sekä muita keikkoja varten ja asiaa pohdittuani päädyin tukemaan kotimaista käsityötä sen sijaan että olisin käyttänyt saman rahan johonkin puolivillaiseen amerikkalaisvalmisteiseen kitaraan jonka liimasaumat pettäisivät viimeistään ensimmäisen talven koittaessa.

Guyatone-merkkinen Moshrite kopio on vuodelta 1963 ja sillä on soitettu käytännössä kaikki soololevyni kappaleet. Kyseinen kitara on todella helppo soittaa ja hyvä esimerkki siitä kuinka jotkut soittimet paranevat vanhetessaan. Siinä on sähkökitaraksi poikkeuksellisen kova akustinen sointi ja sen vuoksi vahvistettunakin todella persoonallinen soundi.

Aito Moshrite on hiljattain valmistettu ja edustaa kauan haikailemaani "Johnny Ramone signature limited edition" -mallistoa. Sen päivän iltana kun viimein sain kyseisen kitaran, vein sen Lahden jäähallille soittaakseni Olli Lindholmin taustabändissä legendaariset "Rakkaus on lumivalkoinen" sekä "Särkynyt enkeli" kappaleet...Moshrite selvisi tulikasteesta arvatenkin hienosti ja on ollut silmäteräni siitä lähtien.

Kuvakollaasista puuttuu kaikista tunnerikkain kitarani, jonka annoin hiljattain lahjana pois eräälle huippu-urheilijaystävälleni. Kyseisellä kitaralla olen säveltänyt suurimman osan tekemistäni kappaleista ja toivon mukaan soittimen hyvä karma jatkaa kulkuaan myös sen uudessa kodissa...

lämmöllä

Sipe

Apulannan Joulukalenteri, 16.12.2008

« Luukun valintaan

Jaa Facebookissa