KAIKKI KOLMESTA PAHASTA -albumi kaupoissa nyt!

12. luukku: Johan sopan keitti.

Jep. Jep.

Apulanta kätyreinensä on vannonut useaan otteeseen kalaruokien nimeen.
Useasti leuhutus suuntautuu sushiin mikä ei sinälläänsä ole väärin, muttei taida olla väärin myöskään yrittää valmistaa kermaista lohikeittoa.
Ilman sen suurimpia palo- ja puolustuspuheita siirtykäämme itse asiaan.
Siis.

Tarvikkeemme ovat:

-Lohta puolisen kiloa.
Meri vai kirjo? Taistelu siitä siirrettäköön muille palstoille.
-Perunaa kans puolisen kiloa.
Jotain sellaista jauhoista lajiketta.
-Porkkanoita
Väriksi.
-Sipuli.
Nyrkin kokoinen.
-Kermaa.
Ei olisi kermaista ilman.
-Juustoa.
Maun mukaan. Jos hyvä maku niin paljon.
-Voita.
Oikeeta voita.
-Mausteita
Suolaa, pippuria, liemikuutioita, valkosipulia. Mitä näitä nyt on.

Vaihe 1.
Kuori kuorittavat tai ainakin pese ne. Kuoleehan ne pahimmat pöpöt kiehuvassa vedessä mutta esim. hiekka ei muutu kuin kuumaksi.

Vaihe 2.
Pistä vettä litra-puolitoista kiehumaan. Siinä odotellessa paloittele perunat ja porkkanat sopivan kokoisiksi ja siirrä kattilaan. Sitten vielä tuo sipuli paloiksi ja perään ja jos on niitä liemikuutioita ja muita kategoriaan kuuluvia niin nyt on hyvä hetki myös niille.

Vaihe 3.
Vaihe 2 saa nyt siellä rauhassa kiehua tuollaiset puoli tuntia. Toisin sanoen kunnes ovat kypsiä. Tällä välin voikin vaikka poistaa lohesta nahkan summuut rämmäleet. Voihan tuota ostaa kai kätevästi valmiina paloinakin mutta onhan siinä enempi tekemisen meininkiä kun yrittää ihan itse.

Vaihe 4.
Lisää maitotuotteet. Heruttele oikeaa viskositeettia. Liemi on keiton tärkein osa.
Kas kun jos ottaa keitosta liemen pois niin mitäs se sitten oikein enää on? Joo.
Jos laitoit juustoa niin katso että on sulanut kokonaan. Sitten kun tulee lohet mukaan niin ei paranisi enää niin paljon sekoitella katsos.

Vaihe 5.
Lohi. Sekaan ja hennolla otteella sekoitus. Se kun tuppaa menemään lohi velliksi jos paljon vatkaa. Ei siinä, sama maku. 5 minuuttia riittää mainiosti. Nyrkki voita pinnalle vielä.

Vaihe 6.
Tarjoile ja tietysti ruikkarin kanssa.

Alta tunnin tuon saa tehtyä jos rauhassa laittelee ja pesee muuten mennen tullen kaiken mitä kyliltä löytää. Ja keitoissahan on se mahtavuus että ne paranevat vanhetessaan. Tiettyyn pisteeseen siis vain kuitenkin. Sitten on parasta kun perunan palat muistuttavat noppia. Mutta saatkos tilattua ravintolasta eilistä soppaa?

Ei sitten muuta kuin Bon Jovi.

S

Apulannan Joulukalenteri, 12.12.2009

« Luukun valintaan

Jaa Facebookissa